duminică, 12 februarie 2012

Femeia



Femeia........
Femeia este o mâncare pentru zei, gătită de diavoli – William Shakespeare 
Femeia, prin frumuseţea ei fizică şi morală, este marele stimulent al vieţii pentru omul normal, pictor, sculptor, muzician, poet, filosof şi om de ştiinţă, ca şi când în fiinţa ei şi-ar fi dat mâna toate cele nouă muze, fiice ale lui Zeus şi ale zeiţei Mnemosina. 
Femeia este grandioasa operă a lui Dumnezeu; reprezintă ultima trăsătură de condei a Sa. Plină de taine, captivantă, frumoasă, dătătoare de viaţă, cunună a Creaţiei, senzuală…Cum ar arăta lumea noastră fără ea, Femeia? În absenţa ei, orice bal îşi pierde frumuseţea. E fiinţa cea mai gingaşă şi totuşi cea mai puternică. Sunt adesea prezentate în poveşti ca nişte fiinţe pentru care bărbaţii se ridică la luptă şi trec balaurul prin foc şi sabie. Pe lângă cele 7 minuni ale lumii ar trebui adăugată a 8 a. FEMEIA…un zâmbet.,.o rază de soare,,,o pată de culoare…în viaţa voastră…a bărbaţilor…Femeia se descrie prin sentiment, se defineşte prin raţiunea de a găsi optimul, se împlineşte prin răspunsul la provocările drumului. Nu spune totdeauna ceea ce vor barbatii să auda, nu are totdeauna dreptate, dar de fiecare dată ştie să îmbrace lucrurile în haina potrivită şi să ajungă la echilibru. Când tu,barbatul, te uiţi la ea…ţi se pare că vezi raiul. Plină de mistere, capabilă să meargă enorm de departe pentru sentimentele ei, cu acel zâmbet fermecător pe care îl împarte tuturor, doreşte mereu să fie iubită necondiţionat. Te surprinde în mod plăcut ,cum poate o fiinţă, să fie atât de complexă. Când e nervoasă însă, se aprind scântei în ochii ei. Şi când pentru prima oară ţine în braţe copilul ei iubit, când este mamă, este ca o leoaică pregătită de atac. Vreti să fiti iubiti? Iubiti-o. Adorati-o, venerati-o ca pe o zeiţă. Pentru că de fapt, ea femeia este a voastra. Zeiţa iubirii şi a sentimentelor. Refugiul barbatului. Casa  la care revin barbatii când  sunt istoviti de alergarea prin lume. Umărul cel mai puternic pe care poţi să plângi. Are de jucat un rol crucial, de împlinit un destin doar al ei… “Creaţia atinge pentru ea, zenitul.”  Şi totuşi nici o definiţie din lume nu o poate descrie. Oare, ce este femeia?
Când scrii despre femei, trebuie să îţi înmoi pana în culorile curcubeului şi să presari rândurile cu pulberea de pe  aripile  fluturilor” (Denis Diderot).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu